MCF Compact és új túlfeszültség-védelmi eszköz sorozat

Egy ütőképes csapat a túlfeszültség ellen

A túlfeszültség elleni védelem kötelező: A kisfeszültségű rendszerek túlfeszültség-védelmi intézkedései egyre fontosabbá válnak a folyamatosan növekvő káresetek miatt. Túlfeszültség általi meghibásodások nem kizárólag a látványos károkat okozó közvetlen villámcsapások által keletkeznek. Gyakoribb az elektronikai készülékek és berendezések súlyos károsodása, amelyet a közeli, legfeljebb két kilométer távolságban bekövetkező villámcsapások hatására fellépő túlfeszültség-impulzusok okoznak. A túlfeszültségből származó anyagi károk vagy személyi sérülések elkerülése érdekében az MSZ HD 60643-4-443 szerint a túlfeszültség elleni védelem 2016 októbere óta kötelező minden új vagy kibővített épületben, és minden új villamos berendezésben.

Az új túlfeszültség elleni "csapattal" az OBO Bettermann 3 új túlfeszültség-védelmi eszköz családot fejlesztett ki, amelyekkel a legkülönfélébb követelményekkel rendelkező épületek és rendszerek hatékonyan védhetők az új MSZ HD 60364-4-443 szerint. A T1 + T2 típusú MCF Compact és V50, valamint a T2 típusú V20 túlfeszültség-védelmi eszközök megbízható védelmet biztosítanak a villámcsapások és kapcsolási műveletek által okozott túlfeszültségek ellen, amelyek tartósan károsíthatják a villamos és elektronikus eszközöket. A legmodernebb félvezetők és szikraköz-technológiák nagy levezetőképességet tesznek lehetővé.  A V50 és V20 túlfeszültség-védelmi eszközök moduláris felépítése miatt az 1-4 pólusú eszközök különféle változatai valósíthatók meg. Az új generációs túlfeszültség-védelmi eszöközök segítségével megakadályozható az adatvesztés vagy a termelés leállásának esetenként óriási költsége. Az új eszközök minőségét a VDE külső tanúsító intézet vizsgálja be, az MSZ EN 61643-11 szabvány szerint. Természetesen minden eszközre 5 év garanciát vállalunk.

Ipari túlfeszültség-védelmi eszközök - (T1 + T2 típusú) MCF Compact 75/100 sorozatjelű SPD

A csapat legerősebbjei, az LPL I-IV villámvédelemmel rendelkező épületekben univerzális használatra kifejlesztett MCF Compact 75 és 100 túlfeszültség-védemi eszközök, melyek teljes levezetőképessége akár 100 kA (25 kA / pólus) is lehet. Az eszközök LPS-sel és szabadvezetékes betáplálással rendelkező épületekben használhatók. Az irodák, kereskedelmi ingatlanok és lakóépületek mellett ezek a túlfeszültség-védelmi eszközök alkalmasak az iparban történő alkalmazásra is. A túlfeszültség-védelmi eszközök 3 pólusú (TNC hálózathoz illeszkedő) és 3 + 1 pólusú (TT és TNS hálózathoz illeszkedő) kivitelben kaphatók. Az épület betáplálási pontján 315 A-ig használhatóak előtét-biztosító nélkül, zárlat áram megszakítóképességük 50 kA. A mindössze 105 mm szélességű készülékek kompakt kialakításúak és 25%-kal kisebbek, mint a hagyományos készülékek, így helytakarékosak és könnyebben használhatók a betáplálási/kapcsolószekrényben.

Túlfeszültég-védelmi eszközök kereskedelmi és lakóépületekhez - V50 sorozatjelű, T1 + T2 típusú SPD

A V50 sorozat túlfeszültség-védelmi eszközeit az MSZ EN 62305 szerinti villámvédelmi potenciálkiegyenlítéshez, LPL III-IV villámvédelmi szintre méretezett épületekhez tervezték. Villámáram-levezetőképességük 50 kA (12,5 A/Pol). Az LPS-sel vagy szabadvezetékes betáplálással rendelkező irodákat, kereskedelmi ingatlanokat és lakóépületeket a V50-es túlfeszültség-védelmi eszközözökkel lehet biztonságosan és a szabványoknak megfelelően megvédeni a túlfeszültségekkel szemben. Ezek a túlfeszültség-védelmi eszközökkel is az épület betáplálási pontján építhetők be, előtétbiztosító nélkül 160 A-ig. A 280 V névleges feszültségű eszközök egy-négy pólusú változatban elérhetőek, de 150 V, 320 V és 385 V feszültségváltozatok is rendelkezésre állnak.

A megbízható hátvéd - V20 sorozatjelű, T2 típusú túlfeszültség-védelmi eszköz

Az MSZ HD 60364-4-443 szerinti V20 sorozatjelű, T2 típusú túlfeszültség-védelemi eszköz sorozatot LPS nélküli épületekhez tervezték, és az épület főelosztójában és/vagy alelosztójában alkalmazzák. 60 kA (20/40 kA / pólus) teljes levezetőképességgel a V20 túlfeszültség-védelmi eszközök az MSZ HD 60364-4-443 szabványnak megfelelően, fokozott biztonsági követelményekkel rendelkező rendszerekben is használhatók. A V20 sorozatjelű túlfeszültség-védelmi eszköz 160 A-ig alkalmazható előtét-biztosító nélkül. A 280 V névleges feszültségű eszközök egy-négy pólusú változatban elérhetőek, de 75 V, 150 V, 320 V, 385 V, 440 V és 550 V feszültségváltozatok is rendelkezésre állnak.

Ez jellemzi a csapat összes játékosát

A kiváló műszaki felszereltség mellett az összes túlfeszültség-védelmi eszköz könnyen és egyszerűen felszerelhető az elosztóban lévő kalapsínre, bepattintással. Univerzális kialakításuknak köszönhetően a V50 és V20 sorozatjelű túlfeszültség-védelmi eszközök 180 fokkal elforgatva is felszerelhetők, így a kábelek a rendelkezésre álló helytől függően akár fölé, akár alá csatlakoztathatók.

A távjelzés (FS) potenciálmentes váltóérintkezővel minden készüléknél rendelkezésre áll (nem alapkivitel). Továbbá a színes, szivárgóáram-mentes optikai állapotjelző a végfelhasználó felé is jelzi, hogy az eszközök továbbra is működőképesek-e. A védelmi eszközök a VDE és UL által bevizsgáltak, megfelelnek a legmagasabb nemzetközi követelményeknek is.

A készüléken található QR-kód segíti a műszaki információk gyors lekérdezését az OBO weboldaláról, például okostelefonok vagy táblagépek segítségével, akkor is, ha a termékhez mellékelt szerelési útmutató nem áll rendelkezésre.

További információ

MCF Compact, V50 és V20
TBS Túlfeszültség- és villámvédelem