close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Fenntarthatóság az OBO-nál

Szociális szerepvállalás

Szociális felelősségvállalás munkatársaink támogatásával: Fit mit OBO

Hogy lépést tarthassunk a konkurenciával, az OBO-nál egészséges és motivált dolgozókra van szükségünk. A Fit mit OBO mottója alatt ezért minden dolgozónak átfogó kínálat áll rendelkezésére egészségmegőrzés céljára. Ez a stressz leküzdéséhez adott tippektől az ingyenes szűrőprogramokon át egészen a vonzó sport- és szabadidős ajánlatokig terjed. Szeretnénk, hogy az emberek jól érezzék magukat az OBO-nál.

Jó esélyek az utódaink számára

Az "OBO Styles" sikeres gyakornoki program, amely már innovációs díjat is nyert. Ennek a szokatlan vállalati koncepciónak a keretében a gyakornokok önállóan fejlesztenek és gyártanak termékeket. Eközben megtanulják, miképp működnek a folyamatok és hogyan lehet projekteket irányítani. Mentorok és oktatók irányítják munkájukat és támogatják őket a különböző osztályokon. Az OBO Styles a képzést mindenekelőtt életszerűbbé teszi és közelebb hozza a tanulókhoz a gyakorlati munkát, illetve lehetővé teszi, hogy betekintsenek a különböző képzési ágak tevékenységébe. A tanulók számára saját üzleti tevékenységüket a vállalati tevékenység teljes összefüggésrendszerében mutatják be. Ez a koncepció meggyőzte a 100.000 eurós díjazású Sauerland Innovációs Díj zsűrijét - egy remek sikerélmény gyakornokaink számára.

Andreas Bettermann 2011-ben átvette a villamosipari tanulók országos szakmai versenyének (BLW) védnöki pozícióját. 60. alkalommal rendezte meg a német iparosok szövetsége gyakorlati szakmai versenyét a fiatal szerelők számára. Az OBO néhány más, tulajdonos által irányított gyártóvállalattal együtt évek óta a verseny leghűségesebb támogatója. A verseny hidat épít az iparvállalatok és a fiatal szakemberek között. A verseny alkalmat teremt, hogy megismerjük az embereket, akik mindennapi munka során felszerelt villamosipari termékek mögött állnak. Ezért néhány éve az ipari vállalkozókat is meghívják az ünnepélyes díjátadóra. 2011-ben Andreas Bettermann kiemelte a szakmai képzés fontosságát, valamint a szerelők és az ipar együttműködésének jelentőségét.

Szociális felelősségvállalás világszerte a gyerekek támogatásán keresztül: új iskola Ugandában

Az OBO évek óta támogatja a szociális és kulturális projekteket világszerte. Röviddel a jubileumi év vége előtt új terv született Afrika számára: Ugandában a vállalat adományaiból Christoph Bettermann iskolát építenek. Az iskola sérült gyermekek számára épül, akik eddig nem részesülhettek oktatásban. Az intézmény Uganda központi területén, Mubende tartományban jön létre, amelynek 440.000 lakosa van. Az iskolában 400 gyermek fog tanulni, és nyolc éves általános iskolai képzést kapnak. Árvák és távol lakó gyermekek az iskola saját kollégiumában kapnak szállást. Orvosi rendelő, terápiás ellátás és ápoló részlegek szintén tartoznak majd az iskolához. Az átadást 2012 áprilisára tervezik.

Ulrich Bettermann, az OBO elnöke tette lehetővé ezt a beruházást. A sérült gyermekekhez való különleges viszonya személyes okokra vezethető vissza. Legfiatalabb gyermeke, Christoph Bettermann egy egyszerű operáció során történt altatási hiba miatt óvodás korától tolószékbe kényszerült. Az év legnagyobb részét Budapesten tölti, beszél magyarul és a Budapest közelében fekvő Bugyi községben található, 600 munkatársat foglalkoztató magyar OBO vállalatnál látja el állandó feladatát. A 25 éves fiatalember mindig élénk, jókedvű és életvidám. Ő és édesapja szinte elválaszthatatlanok, és mindent együtt csinálnak, ha idejük megengedi.

A Christoph Bettermann Iskola megvalósításában partner az "Esélyt a gyermekeknek" egyesület, amely 2008 óta segít Afrikában elsősorban AIDS-árváknak. Az OBO gondoskodott róla, hogy minden eszköz közvetlenül és hiánytalanul a jó cél szolgálatába legyen állítva. Az iskola támogatója, Christoph Bettermann: Tudom, hogy milyen fontos a segítség. Nekem már annyi ember segített, most szeretnék ebből valamit visszaadni másoknak, és segíteni a szegények között is legszegényebbeknek.

Szociális felelősségvállalás világszerte a gyerekek támogatásán keresztül: jubileumi adomány Vietnám számára

1.000 euró évente: a 2011-es jubileumi évben az OBO partnereivel együtt 100.000 eurót adományozott egy vietnámi SOS gyermekfalu iskolájának. A vállalat nagyszabású születésnapi gálaünnepsége és a mendeni (Sauerland) fém-megmunkálóközpont átadása alkalmából lemondott az ajándékokról, ehelyett adományokat kért az iskola számára. Az OBO Bettermann vevői és üzletfelei együttesen 54.461,93 eurót adományoztak. Az OBO úgy kerekítette fel ezt az összeget, hogy a száz OBO-év mindegyikére 1.000 euró adomány jusson. A Ben Tre SOS gyermekfalu 1997 decemberében nyílt meg, és az azonos nevű tartomány fővárosának központjában található. Ben Tre a Mekong-deltában fekszik, körülbelül 80 kilométerre délnyugati irányban Ho Chi Minh Várostól.

Szociális felelősségvállalás közös viselkedési szabályokon keresztül: mindenki felelős önmagáért

A szociális felelősségvállalás mindenkinek a saját fejében kezdődik. De mi haszna, ha erről mindenki saját egyéni elképzelésekkel rendelkezik és ezeket keresztül is akarja vinni. A jól működő szociális rendszerhez szabályok és előírások is tartoznak. Csak ezáltal jöhet létre az egymással szembeni tisztelet és a felelősségteljes üzleti magatartás. Ennek érdekében a villamosipari gyártók és kereskedők létrehoztak egy az egész világra érvényes szabályrendszert, amelyhez az OBO is csatlakozott.

A villamosipar viselkedéskódexének (EICC) elfogadáshoz alapfeltétel annak megértése, hogy egy vállalat minden tevékenysége során köteles betartani azoknak az országoknak a törvényeit, irányelveit, rendelkezéseit, amelyekben tevékenykedik. A kódex bátorítja a résztvevőket, hogy ne egyszerűen a meglévő törvényeket tartsák be, hanem nemzetközileg elfogadott normákat hozzanak létre, ezzel növelve a szociális és ökológiai felelősségtudatot. Az OBO ezen cél elkötelezettjeként közvetlen szállítóitól is megkívánja a kódex elfogadását.

Aki az OBO-val együttműködik, állást kell foglalnia a biztonságos munkafeltételek és a munkaerő jogainak biztosítása mellett a beszerzési láncon belül.