close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Ez az OBO

Pontosan akkor van itt az ideje a következő lépés megtételének, amikor úgy gondoljuk, hogy már sokat elértünk.

1911 Franz Bettermann megalapítja vállalkozását. Saját hidegsajtoló műhelyt létesít rögzítéstechnikai termékekhez.

1932 Ettől kezdve a fém mellet a műanyag is meghatározóvá válik, mivel a cég megkezdi a duroplaszt és termoplaszt termékek gyártását.

1972 Az OBO V-15 termék új mérföldkő a túlfeszültség-védelem területén, és egyúttal számos innováció kezdetét is jelenti ezen a szakterületen.

1986 Saját leányvállalatok és kirendeltségek következetes kiépítése Philadelphiától Pekingig, Helsinkitől Johannesburgig.

1993 Az OBO BETTERMANN Hungary Kft. megalapítása Budapesten, amely ma már az OBO délkelet-európai központi termelő és logisztikai bázisa.

1993 Mihail S. Gorbacsov, Henry A. Kissinger és Hans-Dietrich Genscher az U. L. Bettermann által szervezett Mendeni Fórum első vendégei.

1996 Felavatják az Európa egyik legnagyobb lökőáram-generátorával és számos vizsgálóberendezéssel rendelkező új BET-kutatóközpontot.

2003 Rugalmasság és gyorsaság tekintetében új mérföldkövet jelent a világ egyik legkorszerűbb horganyzó-berendezésének üzembe helyezése Magyarországon.

2004 A DAHL-CSATORNA márka több mint 40 éves piaci jelenléte után az OBO BETTERMANN mint önálló termékkört viszi tovább a márkát.

2006 Az OBO folytatja a termelést az 1919-ben, Albert Ackermann által alapított, azonos nevű vállalatban és továbbviszi a márkát. Ezzel az OBO piacvezetővé válik a padló alatti rendszerek területén, valamint egyike a vezető gyártóknak a Cable Management területén Európában.

2010 Az OBO átveszi az elektrotechnikai termékek gyártását az 1909-ben alapított precíziós cső gyártótól, a Vincent Wiederholttól, és ezzel a csőgyártás területére is kiterjeszti tevékenységét, miáltal megszűnik a termékkínálatban eddig meglévő rés.

2011 Az OBO 100 éves születésnapját, és egyben további bővítését ünnepli. 30.000 négyzetméter területen létrehozott, 40 millió euró értékű beruházás keretében új gyártóbázis és ehhez kapcsolódóan, világszerte egyedülálló, nagy hosszúságú termékek részére kialakított tűzihorganyzó kerül átadásra.

2012 Az OBO megvásárolja Dél-Afrika piacvezető cable management termékeket gyártó cégét, és visszavonja a tőzsdéről. Az O-LINE és ARMCO több mint 700 dolgozójával a vállalatcsoport immár 3000 főt foglalkoztat világszerte.

Az OBO Bettermann ma 30.000 terméket gyárt, 40 leányvállalatában 4.000 dolgozót foglalkoztat és több mint 550 millió euró éves árbevételt realizál.