close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

BET-Tesztközpont

KTS vizsgálatok

  • Gallery

A kábeltartó-szerkezetek teherbíró képességének biztosítása érdekében az MSZ EN 61537 szabvány a biztonságos munkaterheléshez (SWL) vizsgálatokat ír elő és definiálja a vizsgálati feltételeket. A KTS vizsgálóberendezés az OBO Bettermann cég saját konstrukciója, amelyet az elmúlt évek során folyamatosan bővítettek, továbbá az új követelményekhez és adottságokhoz illesztettek.

Kábeltálca-vizsgálatok felépítése

A kábeltartó-szerkezeteket az MSZ EN 61537 szabványnak megfelelően összeszerelik, majd egy hidraulikus henger segítségével ráadják a hordozandó terhelést. Az ennek során jelentkező deformálódásokat automatikus útérzékelők regisztrálják és azok az adott terheléssel együtt dokumentálásra kerülnek. Ha a kábelcsatorna kiállta a terhelési próbát, akkor az esetleges meghibásodásokkal szembeni biztonság érdekében a terhelést még meg kell szorozni egy 1,7-es tényezővel. A továbbiakban dokumentálásra kerül a terhelés miatti deformálódás. Ezt a vizsgálatot alátámasztási távolságonként 3-3 vizsgálati felépítménynél kell elvégezni, az esetleges nemlinearitások vagy eltérések kizárása céljából.

A KTS vizsgálóberendezéssel max. 7 tonnáig végezhetők vizsgálatok. Ennek során a következő maximális alátámasztási távolságok lehetségesek:

  • max. 7 m-ig kétmezős tartófelépítményként
  • max. 10 m-ig egymezős tartófelépítményként konzollal
  • max. 15 m-ig egymezős tartófelépítményként konzol nélkül.

A következő MSZ EN 61537 szerinti vizsgálatok végezhetők el a KTS vizsgálóberendezéssel:

  • Kábeltartószerkezet-hosszak biztonságos munkaterhelésének vizsgálatai, a vízszintes felszínen, vízszintes menetirányban több alátámasztási távolsággal szerelve
  • Kábeltartószerkezet-hosszak biztonságos munkaterhelésének vizsgálatai, a vízszintes felszínen, vízszintes menetirányban egyetlen alátámasztási távolsággal szerelve
  • Konzolok biztonságos munkaterheléseinek (SWL) vizsgálata
  • Oszlopszárak biztonságos munkaterheléseinek (SWL) vizsgálata