close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

BET-Tesztközpont

Elektromos vizsgálatok

Szigetelésvizsgálat:

A túlfeszültség-védelmi eszközök vizsgálata az MSZ EN 61643-11, az elektromosan szigetelő szerelőcsatornák vizsgálata az MSZ EN 50085-1, a leágazódobozok vizsgálata pedig az MSZ EN 60670-1 szerint történik. Ennek során a szigetelés átütési szilárdságának vizsgálata a túlfeszültség-védelmi eszközök esetében a maximális tartós üzemi feszültségnek, a villamos szerelőcsatornáknál és a leágazódobozoknál pedig a névleges feszültségnek megfelelően történik. A szigetelésnek a túlfeszültség-védelmi eszközöknél az 5. ábra szerinti vizsgálófeszültséggel, a villamos szerelőcsatornáknál a kétszeres névleges feszültség + 1000 V-tal, illetve a leágazódobozoknál az 5. ábra szerinti vizsgálófeszültséggel történő vizsgálata alatt nem szabad előfordulnia átütésnek.

Vezetőképesség-vizsgálat:

Az elektromosan vezetőképes kábeltartó-rendszerek vizsgálata az MSZ EN 61537, az elektromosan vezetőképes szerelőcsatornák vizsgálata az MSZ EN 50085 szabvány szerint történik. Ennek során az összekötési helyek vezetőképességét 25 A váltakozó árammal vizsgálják. Egy kábeltartó-hossz mentén az impedanciának (mért feszültség/váltakozó áram) nem szabad túllépnie az 5 mΩ/m értéket. Egy összekötésen keresztül az impedanciának nem szabad túllépnie 50 mΩ értéket.

EMC-vizsgálat:

Vezetékkel kapcsolatos elektromágneses összeférhetőségi vizsgálatok 1,2/50 és 10/1000 lökőfeszültséggel, valamint 8/20 és 10/1000 lökőárammal, hibridgenerátor segítségével. A hibridgenerátor automatikus vizsgálóhely, ahol az adatátviteli és kommunikációs vezetékek védelmi készülékeinek EN 61643-21 szerinti szabványos vizsgálatai elvégezhetőek. Csatolási folyamatok vizsgálatai: lökőáramot vezetnek egy antennán keresztül, aminek következtében elektromágneses mező alakul ki. A mérések során a mező hatására fellépő zavarfeszültségek nagyságát határozzuk meg, különféle elrendezési módok figyelembevételével. Eközben vizsgálják a kábeltartó- és kábelcsatorna-rendszerek árnyékoló hatását is.