T-sorozatú leágazódobozok

A leágazódobozok legsokoldalúbb tagja

Ha még több információra van szüksége: A T-sorozatú leágazódobozok kiváló minőségű anyagokból készülnek és megfelelő falvastagságúak, rendkívül stabilak, ezért nagyobb terhelésekhez is alkalmasak. Az UV-álló műanyagnak és az IP66-os védettségnek köszönhetően a leágazódobozok ellenállóak az időjárási körülményekkel szemben beltéren és kültéri használat esetén egyaránt.

A praktikus részletek és az intelligens felépítés által a T-sorozat leágazódobozai ugyanolyan sokoldalúak, mint a rájuk vonatkozó követelmények. Ez magában foglalja a rugalmas huzalozási teret különböző méretben és formában, az elektromos alkatrészek ellenőrzését vagy az áramkörök csoportosítását. Sokoldalú T-sorozatú leágazódobozainkkal minden felmerülő igényre megoldást kínálunk.

A T-sorozat leágazódobozainak alkalmazási területei:

  • Raktárcsarnokok, sportcsarnokok és parkolóházak
  • Védett szabadtéri területeken: pl. tetőkinyúlások alatt
  • Menekülési útvonalak megvilágítása tűzálló kábelrendszerekhez

Ebben rejlik a T-sorozatú leágazódoboz sokoldalúsága

Egyedi tulajdonságaik révén a T-sorozat termékei bármilyen körülmények között felhasználhatóak. Például minden oldalon találunk kitörhető nyílásokat a kondenzvíz szükség szerinti kivezetésére.  A leágazódoboz minden oldalán jelölések találhatóak, amelyek a pontos rögzítéshez történő beállítást segítik elő. A logikusan elrendezett szerelési nyílásoknak köszönhetően a doboz belsejében a szerelési lehetőségek számtalan változata áll rendelkezésre.
A T-sorozatú leágazódobozok másik nagy előnye: a fedélbiztosítás. A fedélbiztosítás gondoskodik arról, hogy a fedél ne essen le a doboztestről. Egy előny, amely számos szerelési helyzetben megmutatkozhat. A fedélzárak lehetővé teszik a fedél gyors és biztonságos rögzítését. Ezenkívül a doboz fedele a forgóretesznél plombálható.

A T-sorozat leágazódobozai gondoskodnak az egyszerű felhasználásról a különböző szerelési szituációkban. Ha a leágazódobozok rögzítése az alján található kitörhető nyílásokon keresztül történik, a nyílások a takarósapkák segítségével újra lezárhatók. A fenéklemezen kialakított kitörhető nyílások megkönnyítik a kábelek alulról történő bevezetését. A felhasznált anyag UV-állósága miatt a leágazódobozok alkalmasak kültéren történő telepítésre egyaránt. A sarkokban kialakított rögzítő nyílások lehetővé teszik a doboznak a tokozat belső tértől elkülönített, kiemelkedően stabil, csavarodás mentes rögzítését.

A legváltozatosabb T-sorozatú leágazódobozok: a választék óriási

A működés ellenőrzése

A T-sorozatú leágazódobozok segítségével mindig tisztán láthat: a magasított, átlátszó fedéllel rendelkező T-sorozatú leágazódobozok egyesítik a nagy beépítési és kábelezési teret a szabad átláthatósággal – például jól láthatóvá válnak a beépített elektronikus egységek kijelzői.

Kábel-leágazódobozok, melyek tűz esetén nagyobb biztonságot nyújtanak - a FireBox-szal nem akadály. Az OBO Firebox nagy hőállóságú kerámia csatlakozóegysége a hozzá tartozó csavarokkal együtt tűzvédelmileg bevizsgált rendszert képez, amely vakolt, beton-, mészkő-, és téglafalakhoz is engedélyezett.

Vízálló leágazódobozok: Az Aquasit segítségével megvalósítható

A nedves környezetbe történő telepítés nem jelent problémát a T-sorozatú leágazódobozok számára. Az Aquasit hideg kiöntőmassza felhasználásával ez megvalósíthatóvá válik. Az Aquasit kiöntésével egy olyan vízzáró közeg jön létre a leágazódobozban, amely ideális megoldást nyújt a különösen nedves környezetben történő elektromos szereléseknél. A leágazódobozok nedvességtől védett villamos szerelése kertben, parti sétányokon, mosóberendezésekben vagy szivattyúaknában egyaránt lehetséges.

Ebből az Aquasitot bemutató videóból megtudhatja, hogyan lehet vízállóvá tenni a leágazódobozokat.

A leágazódobozok egyszerű szerelése a Plug and Play segítségével

A T-sorozat fejlesztése során elsődleges jelentőségű a gyors és hatékony szerelés biztosítása, ennek köszönhetően a leágazódobozok kézzelfogható előnyökkel szolgálnak a mindennapi munka során. Jó példa erre a T-sorozat leágazódobozainak egyik változata integrált húzásmentesítéssel. Már a kábel kötődobozba történő bevezetésénél létrejön a húzásmentesítés. Szintén jó példát jelentenek az előszerelt Modul 45-ös csatlakozóaljzatok és a Wieland-csatlakozók, amelyek a minimumra csökkentik a szerelési időt. Sokféleségének köszönhetően a T-sorozat tökéletesen igazodik a legkülönbözőbb szerelési feladatokhoz.

Gyorsrögzítő T60- és T100-hoz

Ennél gyorsabban nem lehet T-sorozatú leágazódobozt rácsos kábeltálcához vagy kábeltálcához rögzíteni. A rögzítőelemek néhány mozdulattal, szerszámok nélkül felpattinthatóak. A leágazódoboz szilárdan rögzül, és szükség esetén épp ilyen egyszerűen leszerelhető.

T-sorozat: kötődobozok széles méretválasztékkal

A T-sorozatú leágazódobozok a T25-ös mérettől a T350-es méretig elérhetőek - a legkisebbtől egészen a legnagyobbig minden leágazódoboz számos előnnyel bír a szerelés során. A kétféle fedélmagasság még több rugalmasságot tesz lehetővé a dobozon belüli kábelezés során.

Az Ön számára ez a megoldás mégsem a legmegfelelőbb? Tudjon meg többet A- és X-sorozatú leágazódobozainkról.

További információ

T-sorozatú leágazódobozok