close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Szolgáltatás, fogyasztás, mindennapi élet

Tűzvédelmi rendszerek

Tűzvédelem és működőképesség-megtartás: három védelmi cél

A tűz veszélyét komolyan kell venni
A sport- és szórakoztató létesítmények a legmagasabb követelményeket támasztják a biztonsággal szemben tűz esetén. Az emberek védelmének céljából a biztonsági szempontból meghatározó rendszerek működőképességét a lehető legtovább meg kell őrizni. Az épület-tűzvédelem területén alkalmazható bevizsgált rendszereivel az OBO hozzájárul az ezen feltételeknek való megfeleléshez.

Három védelmi cél
Azon épületekben, amelyekben naponta sok ember fordul meg, tűz esetén három védelmi cél teljesítése elengedhetetlen:

  1. A tűz továbbterjedésének korlátozása,
  2. a menekülési és mentési útvonalak biztosítása,
  3. a fontos villamos berendezések működőképességének megtartása.

A tervezők és üzemeltetők az OBO rendszereinek alkalmazásával az adott épület teljes tűzvédelméhez szükséges legmegfelelőbb komponensekhez juthatnak.

Tűzgátló tömítőrendszerek

1. védelmi cél: a tűz továbbterjedésének korlátozása
A tűz meghatározott épületrészekre korlátozásával a többi épületrész adott ideig védett marad. Ez értékes időnyereséget jelent a mentés és az oltás számára.

Az OBO termékekből kialakítható tűzgátló tömítések megakadályozzák a tűz és a füst gyors terjedését a tűzszakaszok között. A tömítéseket különböző faltípusokhoz és a rajtuk átvezetett vezetékekhez és csövekhez fejlesztették ki.

Villamos installáció menekülési útvonalakhoz

2. védelmi cél: menekülési és mentési útvonalak biztosítása
A tűz kitörése után minden perc számít. A menekülési és mentési utak tűz esetén az épület központi verőereit jelentik. Minél tovább maradnak használhatóak, annál nagyobb az esély a tűztől és a füsttől való megmenekülésre.

A menekülési és mentési útvonalak biztosítására az OBO átfogó termékkínálattal rendelkezik a bevizsgált tűzvédelmi rendszerek terén. A termékszortiment magába foglal csoportos kábelrögzítőket, fém kábelkapcsokat, kábeltálcákat, tűzvédelmi csatornákat, tűzvédelmi bandázsokat és még számos egyéb terméket. A menekülési útvonalak villamos installációja az álmennyezetek fölé szerelendő.

Tűzálló rendszerek

3. Védelmi cél: működőképesség megőrzése
A villamos berendezések tűzállóságáról akkor beszélhetünk, ha tűz esetén az áramellátás nem szakad meg. A menekülési és mentési útvonalak tehát használhatóak, a biztonsági világítás, a tűzjelző rendszerek, valamint a füstelvezetés és az oltóberendezések működőképesek maradnak. Minél hosszabb ideig maradnak működőképesek ezek a berendezések, annál eredményesebb lehet a mentés.

Az OBO rendszerei meghatározott ideig ellenállnak a tűz forróságának a kábelek működőképességének csökkenése nélkül. A kábeltálcáktól a leágazódobozokig minden termék német és nemzetközi szabványok szerint bevizsgált.