close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Repülőtér, Arnsberg/Menden

  • Gallery Flugplatz Arnsberg/Menden
  • Gallery Flugplatz Arnsberg/Menden
  • Gallery Flugplatz Arnsberg/Menden
Biztonságos repülés - Az OBO TBS-rendszerei védelmet nyújtanak a villámcsapások és túlfeszültségimpulzusok hatásaival szemben

A FAM repülőtér - Arnsberg/Menden – 1970-ben épült, és azóta folyamatos bővítésen ment keresztül. Egy 2009 és 2011 között zajló, átfogó felújítás alkalmából a villámvédelmi rendszert is modernizálták. A felújítás során felújították az irányítótornyot és a fémhomlokzattal ellátott hotelépületet is.

A villámvédelmi rendszer modernizálása nagy jelentőséggel bírt. Létrehozása óta a repülőtér többször is károsodott túlfeszültség-impulzusok miatt, amelyeket közeli vagy távoli villámcsapások okoztak. A villámvédelmi rendszert már 2009-ben, a felújítási munkák megkezdésekor megvizsgálták, és még ugyanazon év májusában megkezdték a modernizálását 40.000 eurós beruházás keretében. Az OBO isCon®-rendszerének segítségével elszigetelt külső villámvédelmi rendszer került kialakításra. Ezen kívül a teljes repülőtéren 1., 2., és 3. típusú túlfeszültség-védelmi eszközöket építettek be, amelyek a jövőben megbízhatóan védik majd a létesítményt a túlfeszültség okozta károktól.

Az közel negyven éve több lépcsőben és szakaszban kialakított vezetékrendszerek különösen nagy kihívást jelentettek a felújítás során. A szükséges vezetékek célzott keresése az áttekinthetetlen vezetékezés miatt jelentős problémát okozott. A minél gyorsabb megoldás érdekében az OBO szakemberei helyszíni segítséget nyújtottak a villanyszerelőknek a vezetékek keresése során. A szerelők és OBO munkatársak közötti jó együttműködés eredményeként a projekt gyorsan és eredményesen zárult.