close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Neues Museum, Berlin

 • Gallery Neues Museum Berlin
 • Gallery Neues Museum Berlin

  Feltűnésmentes és elegáns áramellátás

 • Gallery Neues Museum Berlin

  Beépítés faragott betonban

 • Gallery Neues Museum Berlin

  Beépítés terrazzoban

 • Gallery Neues Museum Berlin

  Beépítés terrazzoban

 • Gallery Neues Museum Berlin

  Beépítés fapadlóban

Egyedi padló alatti rendszer kifejlesztése és beépítése

A berlini Neues Museum épülete és gyűjteményei Európa legjelentősebb kulturkincsei közé tartoznak, és felkerültek az UNESCO világörökségi listájára. A második világháború során súlyosan megsérült múzeumot 2003. és 2009. között újjáépítették és restaurálták. Az OBO kifejlesztett egy padló alatti rendszert, amely kielégíti a múzeum magas esztétikai igényeit, és feltűnésmentesen biztosítja az áram- és információtechnikai ellátást a belső terekben.

A berlini Neues Museum restaurálásához olyan padló alatti rendszerre volt szükség, amely képes megfelelni a beruházás különleges követelményeinek. Az OBO e célból speciális padló alatti csatornákat fejlesztett ki, amelyek a két éves építkezés során szinte mindennemű védelem nélkül a nyers padlón fekhettek és maximálisan két tonna teherbírással rendelkeztek.

Ráadásul a csatornák nagy teherbírású fedelei még nyithatóak is voltak az építkezés „nyers” fázisában. Az OBO ezen kívül a tervezők igényeinek megfelelően olyan padló alatti kazettákat is kifejlesztett, amelyek terhelhetősége kb. 2,5 tonna és a méretük csupán 12,5 x 12,5 cm. Mivel a padlók eltérő tulajdonságai miatt nem volt minden esetben lehetséges, hogy a terhelés az esztrichen keresztül levezetődjön, a dobozok terhelésének levezetését a szerkezeti elemeken keresztül biztosították. Ezek a padló alatti dobozok az egész épületben megtalálhatóak, és központi jelentőségük van az áram- és adatcsatlakozások biztosításában. A barnított bronzból készült, láthatatlan kazettaperemmel rendelkező dobozok szolidan illeszkednek az épület érdekes architektúrájába. A dobozok a legkülönfélébb padlókba kerültek beszerelésre, mint például terrazzo, csiszolt beton, faragott beton, mozaikpadló és fapadló. A terrazzoba és a csiszolt betonba való beépítéshez kiegészítő keretet is gyártottak, amely a sarkokon nincs összekötve. Ez a szerkezeti megoldás megakadályozza, hogy a szerelvénybeépítő egység vagy padlóburkoló az esetleges feszültség miatt megsérüljön.