close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Lipcsei BMW-gyár

  • Gallery BMW-Werk Leipzig
100 kilométer hosszú OBO nagyfesztávú kábelcsatorna a szuperlatívuszok BMW gyárához

Lipcse északi részén alig három éve történt meg az első kapavágás az új BMW-gyár számára. A müncheni autógyártó célja a lehető legrövidebb időn belül ezen a telephelyen a német autóipar egyik legkorszerűbb termelőüzemének létesítése volt. Kereken 1,3 milliárd euró beruházási volumen és több mint 5.000 új munkahely - a két legfontosabb szám, amelyek ezen óriásprojekt jelentőségét jellemzik. A hatalmas autógyár a maga impozáns ipari architektúrájával ma már Lipcse egyik legvonzóbb jelképe.

Május 13-án Gerhard Schröder szövetségi kancellár, Georg Milbradt szászországi miniszterelnök és a BMW cég vezetője Helmut Panke nyitotta meg ünnepélyesen az új gyárat. Az új üzemben naponta 650 darab, főleg 3-as sorozatú autó fut le a szalagról. A Lipcsei autógyár az elmúlt hetekben nemcsak impozáns építészeti kialakítása miatt került az újságok címlapjára, hanem azon innovatív munkamódszerek miatt is, amelyeket a BMW vezetése a vállalat munkavállalóinak képviselőivel közösen fejlesztett ki a termelőüzemek maximális rugalmasságának és kihasználásának céljával .

Az óriásprojekt az építés helyszínétől mindössze kb. 20 kilométerre fekvő Delitzschben működő OBO BETTERMANN kirendeltség azon profi szakembereitől is a legnagyobb rugalmasságot és teljesítőképességet követelte meg, akik az elektromos szereléshez szükséges különféle rendszerek szállításáért voltak felelősek. A nagy kiterjedésű épületkomplexumban többek között 100 kilométer hosszú, különböző méretű OBO nagyfesztávú kábeltartó-rendszert építettek be. Egyedül a központi épület látható helyein öt kilométer hosszú festett kábeltartó-szerkezet található. Nehezítette a szerelést, hogy időnként 12 - 14 méter magasan kellett dolgozni.

A munkálatokban részt vett OBO-profik végkövetkeztetése: egy minden vonatkozásában rendkívüli projekt, melynek során az OBO BETTERMANN újra hatásosan bizonyíthatta teljesítőképességét.