close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Lehrter Pályaudvar, Berlin

  • Gallery Lehrter Bahnhof Berlin
  • Gallery Lehrter Bahnhof Berlin
  • Gallery Lehrter Bahnhof Berlin
OBO rendszerek a metropolisz közlekedési csomópontjaiban

A német vasúttársaság - Deutsche Bahn AG - jelenlegi legnagyobb építési projektje a berlini távolsági és regionális vasútvonalak új koncepciójának megvalósítása. Az OBO BETTERMANN 13.000 méter tűzvédelmi kábelcsatornát szállított ehhez a nagy volumenű beruházáshoz.

A berlin közepére befutó vasútvonalak metszéspontjában található a berlini főpályaudvar, ismertebb nevén a Lehrter Bahnhof. Központi átszállási helyet képez azon távolsági pályaudvarok hálózatában, amelyeknek csatlakozásuk van a regionális vasúti és a gyorsvasút-hálózatra, valamint a busz-, villamos- és legnagyobbrészt a metró-vonalakra. A berlini főpályaudvarnak az utcaszint feletti tíz méter magasságban, valamint a felszín alatti 15 méter mélységben egyaránt vannak vágányai. Onnan vezet egy regionális vasúti összeköttetés a Potsdamer Platz pályaudvarhoz, a Leipziger és a Potsdamer Platz körüli, lüktető forgalmú irodai, üzleti és kulturális negyed központi bejáratához.

Ezeken a helyeken az OBO tűzvédelmi kábelcsatorna-rendszer szerelése felfüggesztéssel történt. Annak biztosítása érdekében, hogy a kábelek ellenőrzése és utólagos fektetése problémamentesen elvégezhető legyen, az I30, I90, E30 és E90 tűzvédelmi osztályú tűzvédelmi csatornák lazán felfekvő fedelekkel kerültek beépítésre. A rácsos tálcák hosszirányban futó távtartókra lettek felszerelve, a hátsó szellőzés garantálása, továbbá a kereskedelemben kapható elválasztó bordák és speciális idomelemek felszerelésének lehetővé tétele érdekében. Az alagutakban E90 osztályú különleges kivitelek kerültek felhasználásra, a kifejezetten az alagutakban - a nyomó- és a szívóerők hatására - létrejövő aerodinamikai terhelések kompenzálása céljából.

Az építkezés befejezéséig a helyszínen voltak az OBO projektvezetői, hogy a tűzvédelmi csatornák problémamentes beszerelését biztosítsák. Így lehetett biztosítani, hogy az előre nem látható változások és a speciális, a helyszín által megkövetelt megoldások az építkezés menetét ne lassíthassák le. A tűzvédelmi csatornák fizikai tulajdonságai mellett a gyors szerelés is meghatározó szerepet játszott ebben a projektben. Az előszerelt csatornaegységek, illetve a különböző idomok és speciális tartozékok „just in time” rendszerben, építési szakaszonként kerültek leszállításra. A szerelési idő csökkenéséhez az is jelentősen hozzájárult, hogy az egyes csatornarészek egyszerűen csak rá lettek fektetve az OBO felfüggesztésekre.