close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Légiközlekedési és űrközpont III, Wildau

 • Gallery Zentrum für Luft- und Raumfahrt
 • Gallery Zentrum für Luft- und Raumfahrt

  Kábelfektetés vízszintesből függőlegesbe átmenő fektetési iránnyal

 • Gallery Zentrum für Luft- und Raumfahrt

  Előírásoknak megfelelő jelölés tűzálló kábelezésnél

 • Gallery Zentrum für Luft- und Raumfahrt

  GES9 irodai alkalmazáshoz esztrich-szintű OKA-W csatornában

 • Gallery Zentrum für Luft- und Raumfahrt

  GES9 szerelvénybeépítő-egység

 • Gallery Zentrum für Luft- und Raumfahrt

  RKFN9 VS kerek rozsdamentes acél kazetta tubussal

 • Gallery Zentrum für Luft- und Raumfahrt

  RKFN9 VS kerek rozsdamentes acél kazetta tubussal (zárt)

Az OBO rendszerei biztosítják az áram- és adatellátást a technológiaközpontban

A légiközlekedési és űrközpont Berlin közelében a Schönefelder Kreuz-nál jelentős vállalkozások és cégek találkozópontja, amelyek ebben a vonzó high-tech ágazatban kívánnak terjeszkedni. A központnak a jövőbeli repülőtérhez (BER), illetve a nagy légitársaságokhoz és főiskolákhoz való közelsége ideális feltételeket biztosít a kutatás, fejlesztés, termelés és szolgáltatások számára. Az OBO a tervezéstől az átadásig segítette a technológiaközpont építését, és a projekthez kábeltartó-rendszereket, padló alatti rendszereket, illetve tűzvédelmi rendszereket szállított.

A projekt 2009 októberétől 2012 őszéig tartott. Az OBO mérnökei a tervezőirodával együtt dolgozták ki az épület villamos- és adatátviteli infrastruktúrájának terveit. Az építkezés ideje alatt az OBO a helyszínen támogatta a kivitelezőt a kihívások megoldásában, és jelentősen hozzájárult az építési munkálatok zökkenőmentes lebonyolításához.

A légiközlekedési és űrközpont irodáiban az OKA-W és EÜK padló alatti rendszereket alkalmazzák. Ezek a megoldások lehetővé teszik a munkahelyek rugalmas és feltűnésmentes áram- és adatátviteli ellátását függetlenül attól, hogy az adott munkahely a padlóig érő ablak mellett, vagy a terem közepén van. Az OKA-W-rendszer bármikor felnyitható, például új vezetékek bekötéséhez. A 600 mm-es csatornaszélesség nagy mennyiségű kábel elhelyezését teszi lehetővé, és a jövőbeni bővítésekhez is elegendő kapacitást biztosít.

A földszinten található előadótermeket a kerek VA kazettákkal kombinált, esztrich borítású EÜK-rendszer látja el áram- és adatátviteli csatlakozókkal. A süllyesztett tubussal ellátott kazetták alkalmazásának köszönhetően a padló nedvesen is ápolható. A VA-kazetták burkolathelyeit a padlónak megfelelő epoxival öntötték ki, így tökéletesen illeszkednek a padló optikájába.

A technikai helyiségek, folyosók, műhelycsarnokok ellátásához RKSM kábeltálcákat használtak. A funkciótartást tűz esetén az OBO BSS tűzvédelmi rendszerei biztosítják. Az áramütéstől az OBO potenciálkiegyenlítő sínjei védenek.