close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Kőszéntüzelésű erőmű Hamm-Uentrop-ban

  • Gallery Steinkohlekraftwerk Hamm-Uentrop
65 000 méternyi kábellétra az erőműben

Ez az egyik legkorszerűbb kőszéntüzelésű erőmű lesz a világon. Az RWE Power AG cég a Hamm-Uentropi telephelyen meglévő erőművét a D és az E blokkokkal bővíti. A két blokk a 60-as évek elején üzembe helyezett 160 megawattos blokkokat váltja ki. A két új kőszéntüzelésű blokk összteljesítményével tízszeres kapacitást érnek el – 1.600 megawattot. A létesítmény ráadásul jóval hatékonyabb lesz, mint az elődje. Azonos mennyiségű villamos energia előállításához 20 százalékkal kevesebb kőszénre lesz szüksége.

Ahhoz, hogy a létesítmény optimálisan működhessen, számtalan kábelt és vezetéket kell átvezetni a blokkokon. Jelenleg ezért az OBO kábeltartó-rendszereket szerel fel az E blokkban, a melléklétesítményekben, továbbá az E és a D blokkok kapcsolóberendezéseit magukba foglaló épületekben. Kb. 65.000 méter hosszú kábellétra-rendszer és 7.000 méter hosszú kábelhágcsó van betervezve, amelyeket az OBO Hamm-Uentrop-ba szállít. A számok még növekedhetnek, ugyanis a kazánberendezések felszerelésére kiírt pályázat még folyamatban van.

Az új berendezés beruházási összege összesen két milliárd euró. Ebben az RWE Power mellett még 23 olyan kommunális partner vesz részt, amely a kooperáció révén saját kapacitással rendelkezik. Az új blokkokat a jelenlegi erőműhöz hasonlóan kőszénnel és petrolkoksszal kívánják üzemeltetni. A petrolkoksz az ásványolajiparból származó, szénben gazdag maradvány, amelynek magas fűtőértékét évtizedek óta erőművekben hasznosítják.