close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Knappschaft kórház, Bottrop

  • Gallery Knappschaftskrankenhaus Bottrop
Magas színvonalú felújítás elszigetelt villámvédelmi rendszerrel.

A bottropi Knappschaft kórház felújítása során az OBO isCon®-szigetelt vezeték alkalmazásával különleges kihívásoknak sikerült megfelelni. A betegszobákban található nővérhívók, az elektromos meghajtású redőnyök és a villámvédelmi rendszer levezető-rendszere az elülső homlokzatra kerülnek át, melynek számos keresztezés az eredménye. Ezen túlmenően a felújítás során a teljes homlokzatot modern külső burkolattal fedik.

Az 1931-ben épült bottropi Knappschaft kórház felújítási munkálatai 2009 végén kezdődtek és előre láthatólag 2012 áprilisáig fognak tartani. Az épület felújítása során nemcsak a homlokzat hőszigetelése és beburkolása, teljes ablakcsere és elektromos redőnyök beépítése a feladat, hanem a teljes, 2. osztályba sorolt villámvédelmi rendszer is a DIN EN 62305 előírásainak megfelelő korszerűsítésen fog átesni.

A villámvédelmi rendszer korszerűsítésével megbízott Bätza Köster vállalat (Essen) kezdettől részt vett a tervezésben. Ennek köszönhető, hogy a homlokzaton található villamos installációkat idejében figyelembe vették a villámvédelmi tervezés során.

A kórház különlegessége a külső homlokzaton újonnan kiépített szobai nővérhívó rendszer és redőnyvezérlés. Ezek a kialakítások számos helyen keresztezik egymást a villámvédelmi rendszerrel, ami miatt nem mindenütt tartható be a biztonsági távolság. A villámvédelmi berendezést érő villámcsapás esetén, hagyományos, nem elszigetelt levezetők alkalmazása mellett a homlokzaton át villámáram juthatna az épületbe.

A szigetelt vezetékek alkalmazásával a biztonsági távolság egyszerűen és szabványszerűen betartható a keresztezések területén is, és a villámáram biztonságosan a talajba vezethető. Az elszigetelt levezető kiválasztásánál a Bätza Köster az OBO Bettermann isCon®-vezetéke mellett döntött, mivel ez a rendszer számos előnnyel rendelkezik, amely a gyakorlati munkát különösen egyszerűvé teszi.

Így például az építkezésen a munka azáltal is leegyszerűsödik, hogy az isCon®-vezetéket egyutas kábeldobokon szállítják. Ezáltal az gazdaságosan és rugalmasan a helyszínen vágható. A csatlakozó elemeket szintén önállóan szerelik. Nem kell előszerelt, meghatározott hosszúságú vezetékeket rendelni, ezáltal a drága hulladék és a szükséges utánrendelés mennyisége is minimálisra csökken. A tervezés is leegyszerűsödik, nem szükséges minden vezetéket centiméter pontosan betervezni, így az építkezés során felmerülő változások rugalmasan és gyorsan követhetők.

A projekt befejezéséig összesen 400 méter isCon®-vezeték szakszerű beépítésére kerül majd sor.