close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Howald alagút Luxemburgban

  • Gallery Tunnel Howald
  • Gallery Tunnel Howald
  • Gallery Tunnel Howald
A felújítás során az OBO termékek fontos szerepet játszottak.

A Howald alagút Luxemburgban található, az A1 autópályán, és fontos részét képezi a Németországot Franciaországgal kelet-nyugati irányban összekötő útszakasznak. Naponta körülbelül 70.000 autó halad át a 486 méter hosszú, két aknából álló alagúton, amely egyben Luxemburg egyik legforgalmasabb útszakasza is.

2010 júniusa és novembere között a Howard alagút a luxemburgi Imtech vállalat vezetésével felújításra került. Az Imtech egyik előírása volt, hogy a villamos installáció megbízhatósága jelentősen nőjön a felújítás eredményeként. Ehhez korrózióálló tűzálló kábeltartó-rendszert terveztek, amely további menetes szárak alkalmazása nélkül szerelhető és a villamos installáció biztonságát tűz esetén biztosítja.

Az OBO RKS-Magic® kábeltartó-rendszere a fenti követelmények mindegyikének megfelel. Ráadásul a kábeltálca-rendszer szabadalmazott Magic-gyorsösszekötője lehetővé teszi a különösen gyors és biztonságos szerelést. Az Imtech vállalat is meggyőződött erről egy a Light & Building kiállítás során rendezett rendszer-bemutatón, így az OBO megkapta a megbízást.

Az OBO mérnökei a helyszínen segítették a tervezők munkáját, a kábeltartó-rendszerek kialakítását és szerelését. Az építkezés megkezdése előtt éjszakai bejárások során mérték meg az alagút ívét a hegesztett fejlemezekkel rendelkező különleges konzolok legyártásához. Egyedi szakvélemény készült, hogy az RKS-Magic® kábeltartó-rendszert a vevő elképzelései szerint tudják szerelni.

Az alagutat az építkezés alatt teljesen le kellett zárni. A kiváló OBO logisztikának és a gyorsan szerelhető RKS-Magic®-rendszernek köszönhetően a szükséges építési időt a minimumra lehetett csökkenteni. A „just in time” szállítás lehetővé tette, hogy az egyes építési szakaszok késedelem nélkül elkészüljenek: a konzolok és kábeltálcák szerelése aknánként mindössze két napot vett igénybe.