close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Heidenheim klinika

  • Gallery Klinik Heidenheim
  • Gallery Klinik Heidenheim
Új kórtermi részleg a betegellátás javításának érdekében

A baden-württembergi Heidenheim Klinika évi több mint 60.000 betegével egyike a térség legnagyobb egészségügyi szolgáltatóinak. 2012-ben, az új kórtermi részleg átadásával a klinika struktúrája jelentősen javulni fog.

Az egészségügyi szolgáltatások iránti igény évről évre nő. Ezért nem volt meglepetés, hogy a Heidenheim Klinika 2010-ben több mint 64.000 esetével új rekordot állított fel. Hogy ennek a változásnak, illetve a legújabb kezelési és szerkezeti követelményeknek eleget tudjanak tenni, már 2009-ben megkezdték az új kórtermi részleg építését. A 42 millió eurós új részleg 250 ágynak, egy általános betegfelvételi részlegnek és egy intenzív osztálynak is helyet ad.

A 2009 februárjában történt első kapavágástól a szerkezetkész épület 2011 februárjában történt ünnepélyes felavatásáig pontosan két év telt el. Várhatóan 2012 közepén fogják átadni az új részleget. A 110 méter hosszú és 25 méter széles, 6 emeletes épületet keresztben építették rá a már meglévő kórtermi részlegre. Az új épület különlegessége a tetőn kiépített helikopter leszállópálya.

Az Imtech Deutschland GmbH & Co. KG aaleni képviselete vezette a villamos szerelési munkákat a projekt során. A villamos szerelési munkálatokhoz csak nagyon szűkre szabott idő állt rendelkezésre. A szűk határidő betartása érdekében különösen hatékony és zökkenőmentes munkavégzésre volt szükség.

A szükséges szerelési idő minimumra csökkentése érdekében több intézkedés is történt. A hagyományos kábeltálcák helyett OBO RKSM Magic kábeltálcákat alkalmaztak. A kábeltálcák a szabadalmazott gyorsösszekötővel kapcsolhatók egymásba, ami fölöslegessé teszi az időigényes csavarozást. A naprakész OBO-logisztika a szerelésvezető utasításait követve „just in time” rendszerben látta el az építkezést termékekkel. Ez a módszer raktári helyeket takarított meg és biztosította a szerelési munkálatok zökkenőmentességét.

További kihívást jelentett a kórházi folyosókon található számos idegen installáció. A találkozási pontokon az OBO az építésvezetőséggel szoros együttműködésben különleges szerelési megoldásokat hozott létre az előírásoknak és vizsgálati igazolásoknak megfelelően.

A projekt keretén belül nagy mennyiségű OBO-termék került felhasználásra: kábeltálcák, kábelhágcsó tartók, konzolok, E90-es besorolású húzásmentesítők, bilincsek és C-profilok. Az OBO KTS termékcsoport egyedül körülbelül 2.800 méter kábeltálcát szállított különböző méretekben, 100.000 euró értékben. Ezekkel a kábeltálcákkal standard kábelbeépítő rendszerek kerültek kialakításra E90-es tűzállósági besorolással, a DIN 4102-12 szerint, illetve menekülési út kábelezés a LAR előírásai szerint.