close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Frauenkirche, Drezda

  • Gallery Frauenkirche Dresden
AZ OBO feltűnésmentes vezetékcsatorna-rendszereket épített be a kupola területén - a templom látogatóinak zavarása nélkül

A Frauenkirche Németország történelmileg legjelentősebb templomai közé tartozik, és a protestáns templomépítészet egyik jelképes épülete. A műemléki védettség alatt álló épület építészetileg igényes kupolaszintjén az OBO specialistái GS acéllemez szerelvénybeépítő csatornák segítségével kiváló minőségű és feltűnésmentes vakolat alatti megoldást hoztak létre a vezetékek rendezéséhez.

A Frauenkirche Drezda szimbóluma, és belső kialakításának köszönhetően (a szószék, keresztelő kő, oltár és orgona központi elhelyezése) a barokk egyházi építészet jelentős példája. A Frauenkirche kupolája több értelemben is különlegességnek számít. 24 méteres magasságával és 26 méteres átmérőjével a legnagyobb kőkupola az Alpoktól északra. Teljes egészében homokkőből épült és 12.000 tonnát nyom. 2007 decembere és 2008 januárja között a Frauenkiche kupolájának vezetékrendszerét az OBO magas műszaki színvonalon felújította és kibővítette. Fontos projektkövetelmény volt, hogy a műemlék templom történeti és építészeti stílusát a lehető legjobban megőrizzék. Ezen cél érdekében az alkalmazott szerelvénybeépítő csatornákat ügyesen a templom építészeti egységbe integrálták, s azokat részben a vakolat alá rejtették.

A függőleges irányú csatornaszakaszt a templom csigalépcsőjén a homokkőbe ágyazták és a kupola íves szerkezetét követi. Az OBO szerelőcsapata csatornák körülményes rögzítését a terméskőben speciális dübelek segítségével kiválóan oldotta meg. Bár az emelkedő csatorna vakolat alá került, bármikor nyitható, ha a vezetékek elrendezésén változtatni szükséges.

Már az építkezés kezdeti stádiumában szorosan együttműködtek Franz Metzner, az OBO értékesítési mérnöke és a drezdai Elektro-Ingenieurbüro GmbH, hogy biztosítsák a magas minőséget és a szerelvénybeépítő csatornák hatékony szerelését. Mivel a bonyolult szerelési munkálatok kizárólag éjszaka folytak, határidőre és a látogatók zavarása nélkül zárulhattak le.