close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Brehmstraße Jégstadion, Düsseldorf

  • Gallery Eisstadion Brehmstraße
  • Gallery Eisstadion Brehmstraße

    RKS-Magic® kábeltálcák tűzvédelmi és hagyományos szereléshez

  • Gallery Eisstadion Brehmstraße

    Tökéletesen illeszkedik - fehérre és kékre festett RKS-Magic® a mennyezeten

RKS-Magic® kábeltálcák tűzvédelmi és hagyományos szereléshez

A düsseldorfi Brehmstraße Jégstadion a német profi jégkorong egyik valódi kultusz épülete. 70 éven át, 1935-től 2006-ig, az EG Metro sztárjai játszották itt rendszeresen nagy népszerűségnek örvendő hazai mérkőzéseiket. A jégstadion ma is központi edzőpályaként szolgál minden DEG-csapat számára, illetve itt játsszák mérkőzéseiket a DNL-utánpótlás csapatok. 2008 augusztusától 2009 augusztusáig a tető felújításával egyidejűleg a teljes villamos hálózatot is felújították.

A „Brehmstraße”, ahogy a német jégkorong több évtizedes fellegvárát nevezik, 1955-ben, 1975-ben és 1983-ban a jégkorong világbajnokságnak is helyet adott. A jégstadion manapság a DEG Metro sztárok edzőpályájaként szolgál, és számos utánpótlás csapat mérkőzéseinek színhelye. A nagyközönség számára nyitott időszakokban a helyi korcsolyázók kedvelt találkozóhelye.

A Brehmstraße felújításban az OBO Bettermann is szerepet kapott. A legnagyobb kihívás a villamos hálózat felújítása során az építésügyi tűzvédelem feltételeinek biztosítása volt.

A fektetendő kábelmennyiség miatt 400 mm széles, 30 kg/m teherbírású kábeltálcákat kellett alkalmazni. Az építészeti adottságok viszont lehetetlenné tették standard tűzálló kábelcsatornák használatát, mivel ahhoz menetes szárat kellett volna alkalmazni a konzolok végén. Az RKS-Magic® kábeltálcák is átestek tűzállósági vizsgálaton, így az OBO alternatív megoldással állhatott elő, mivel ezek a tálcák menetes szár alkalmazása nélkül szerelhetők. Ez olyan előny volt, amelyet a felújítás időpontjában egyetlen versenytárs sem tudott kínálni.

A beltéren alkalmazott RKS-Magic® kábeltálcák színének illeszkednie kellett a jégstadion színvilágához. Ezért az OBO ezeket a tálcákat porszórt kivitelben, RAL 5007 és RAL 9010 színekben szállította. Az RKS-Magic® kábeltálca innovatív gyorsösszekötőjének köszönhetően szinte egyáltalán nem volt szükség a szerelés során időrabló csavarozásra, így a szerelés sebessége nagyban növekedett.