close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

Biogáz üzem korszerűsítés Riedligen

  • Gallery Biogas-Aufbereitungsanlage Riedlingen
  • Gallery Biogas-Aufbereitungsanlage Riedlingen
Villámvédelem robbanásveszélyes területek számára az OBO isCon-rendszerével

Az OBO Bettermann elszigetelt villámvédelmi rendszere biztosítja a baden-württembergi Riedlingenben található Erdgas Südwest GmbH biogáz-előkészítő létesítményét. A 2012-ben, a legkorszerűbb technológiával felépült üzem OBO isCon-rendszerrel van ellátva. Ezáltal a 2.450 háztartás energiaszükségletét fedező létesítmény vonatkozó előírások szerinti biztonságos üzeme vihar esetén is biztosított.

A vevő Andreas Wiedenmann-nal, az Adams Blitzschutzsysteme GmbH BEx-szakértőjével együtt olyan villámvédelmi megoldást keresett, amely robbanásveszélyes területen, mindenekelőtt a gáz égetőkben alkalmazható. Az OBO szakértői ebben a legmegfelelőbb partnerek voltak. Az Adams céggel együttműködve kialakították a megfelelő megoldásokat és kiválasztották a termékeket.

A biogáz-előkészítő létesítmények érzékeny rendszerek, ezért számukra a robbanásveszélyes területeken a külső villámvédelem kötelező előírás, mivel el kell kerülni a szikraképződést. A szakértőknek a tervezés során ezért figyelembe kellett venniük a villámvédelmi szabvány DIN EN 62305-3 2. melléklete, az üzembiztonsági rendelkezések és az üzembiztonsági műszaki szabályok előírásait. A kúszószikra-mentes és Ex-alkalmazásokhoz bevizsgált OBO isCon vezetékkel problémamentesen megvalósíthatók voltak ezek a feltételek. A robbanásveszélyes területek ezáltal mind a közvetlen villámcsapással, mind a szikraképződéssel szemben védetté váltak. Az egyes létesítményrészek között kiépített kiegészítő potenciálkiegyenlítő hálózat biztosítja a létesítmény belső villámvédelmét. Az Erdgas Südwest befektetése biztonságban van.

OBO isCon-rendszer - megbízható és rugalmas

  • Hatékony és szabványkövetelményeknek megfelelő elszigetelt villámvédelem az MSZ EN 62305-3 (IEC 62305-3) szerint
  • A kúszószikra-mentes és magas feszültség álló hatásmódot egy független nagyfeszültségű laboratórium igazolta.
  • Robbanásveszélyes területeken történő létesítésekhez bevizsgálva (1. és 21. zóna)
  • A 28 mm²-es minimális keresztmetszetnek megfelelő az MSZ EN 62305 villámvédelmi szabvány szerint
  • Biztos megoldás szikraképződés ellen a robbanásveszélyes területeken
  • Az isCon®-vezeték szigetelése az MSZ EN 62305-3 (IEC 62305-3) szabvány szerint a levegőben mért 0,75 méter biztonsági távolságot képes helyettesíteni.
  • A vágatlanul történő szállítás lehetővé teszi az isCon vezeték helyszíni, gyors méretre vágását.