close

Lehetséges, hogy Ön nem az OBO Bettermann Önnek megfelelő honlapján van. A következő országok közül választhat:

Referenciák

BMW-gyár Spartanburgban (Dél-Karolina/USA)

  • Gallery BMW-Werk in Spartanburg
  • Gallery BMW-Werk in Spartanburg
  • Gallery BMW-Werk in Spartanburg

    03. kép BMW-gyár Spartanburgban

  • Gallery BMW-Werk in Spartanburg

    04. kép BMW-gyár Spartanburgban

  • Gallery BMW-Werk in Spartanburg
OBO-megoldások a BMW számára

Kereken 15.000 darab vadonatúj BMW X5 és X6 típusú gépkocsi gördül le a szalagról minden hónapban a spartanburgi (Dél-Karolina/USA) BMW-gyárban. Az a vevő, aki már sóvárogva vár új terepjáró kocsijára, aligha gondolja, hogy az OBO cég megoldásai is szerepet játszottak a gyártás során. Ugyanis az OBO MKS/SKS típusú kábeltálcái gondoskodnak évek óta arról, hogy az erősáramú és az adatátviteli kábelek az időközben 465 hektárra bővült területen oda vezessenek, ahol a gyártásban szükség van rájuk.

A BMW cég 1994-ben települt Spartanburgba, ebbe az Amerika keleti partjaitól kereken 340 kilométerre fekvő városba, ahol először a 318i és a Z3 modelleket gyártották. A gazdasági sikereknek köszönhetően a gyár 2000-ben 300 millió dollárral növelte költségvetését. Az OBO Észak-Amerika leányvállalat már akkor együttműködött a Siemens céggel a gyár bővítésében és megoldásokat dolgozott ki a kábeltartó-rendszerek területén. A BMW azonban nem csak Spartanburg gazdaságát segítette hozzá a fellendüléshez: 2003-ban az autógyártó cég a Clemson Egyetemen egy 162 hektár területű, nagy kutatóközpontot hozott létre a járműfejlesztés számára, ezzel is támogatva a gazdaságot.

2009-ben 750 millió dollár befektetésével egy újabb gyárbővítés következett, melynek során az OBO és a Siemens a féléves építési fázisban ismét szoros összefogásban dolgozott együtt. A Siemens öt új gyártósort szállított a BMW-gyárnak, miközben az OBO, mindenekelőtt a szerelés és a bonyolítás területén kifejtett, jól megalapozott know-how segítségével, az építési munkákat támogatta. A Siemens fejlesztési részlegével és a helyszíni szerelőkkel folytatott szoros csapatmunka során döntötték el, hogy mely OBO termékek milyen környezetben használhatók a legjobban ahhoz, hogy a BMW számára a kivitelezés befejezése után zavartalan gyártást garantálhassanak.